Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πεδίο δύναμης και ελατήριο.

Στην προηγούμενη τοποθέτησή μου, με τίτλο «Τα μαθηματικά και το διάβασμά τους, παρέα με τη φύση.» είχα περιλάβει το παρακάτω απόσπασμα:
Ας πάρουμε το παράδειγμα των δύο ελατηρίων, που είχα δώσει στο 6) ερώτημα της προηγούμενης τοποθέτησης. Και ας εφαρμόσουμε τη λογική που λέει, όλες οι ενέργειες, ως προς το ίδιο επίπεδο (και κυρίως όσον αφορά την δυναμική ενέργεια του ελατηρίου).

Τα δυο σώματα ηρεμούν και εμείς υπολογίζουμε τις μηχανικές ενέργειες κάθε συστήματος, ως προς το ίδιο οριζόντιο επίπεδο.
Στο (α) σχήμα, η μηχανική ενέργεια του συστήματος, είναι:
Εμ/1=0.
Στο (β) σχήμα αντίστοιχα για την μηχανική ενέργεια του συστήματος έχουμε:

Η συνέχεια σε pdf.


2 σχόλια:

Dimopoulou Alexandra είπε...

αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com

maziu είπε...

Αξιόπιστο δάνειο: caravellamariepierre@gmail.com

Γεια σας, ατομικά σε όλη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Γουιάνα, Ρεϋνιόν, Μαγιότ, Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Γαλλική Πολυνησία, Νέα Καληδονία ...) , Έβαλα στη διάθεσή σας ένα δάνειο που κυμαίνεται από 3.000 € uro έως 500.000 ευρώ με πολύ απλές συνθήκες με επιτόκιο 2%. Επίσης, πραγματοποιώ επενδύσεις και δάνεια μεταξύ ατόμων κάθε είδους. Προσφέρομαι βραχυπρόθεσμα, μεσαία και μακροπρόθεσμα δάνεια. Για περισσότερα
πληροφοριών.
παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: caravellamariepierre@gmail.com