Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Τυπολόγιο Μηχανικής στερεού.


Από τον συνάδελφο Κώστα Δακανάλη  πήρα ένα τυπολόγιο για την Μηχανική στερεού. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του και από την θέση αυτή.


Μπορείτε να το κατεβάσετε και σε pdf

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο συνάδελφο για την άψογη αισθητική του, όμως ρε παιδιά πότε θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν άλλοι τύποι για την επιβραδυνόμενη και άλλοι για την επιταχυνόμενη κίνηση; Όπως ακριβώς δεν υπάρχει κίνηση μόνο επιβραδυνόμενη. Το κινητό αρχικά μπορεί να επιβραδύνεται, κάποια στιγμή σταματά και στη συνέχεια επιταχύνεται προς την αντίθετη κατεύθνση (εφόσον συνεχίζει να δέχεται τις ίδιες δυνάμεις ή ροπές). Έτσι λοιπόν ας διδάξουμε ότι οι τύποι είναι ίδιοι και ας τονίσουμε ότι όλα τα μεγέθη εμφανίζονται με την αλγεβρική τους τιμή, δηλαδή με το σωστό πρόσημο. Πρώτα βέβαια πρέπει να ορίσουμε ποια φορά θα θεωρούμε θετική. Ευχαριστώ και άλλη μια φορά συγχαρητήρια στο Διονύση.

Ανώνυμος είπε...

κ. Μυστακίδη, πράγματι θα με βόλευε πάρα πολύ να να χρησιμοποιώ αλγεβρικές τιμές (έτσι διδάσκω άλλωστε), όμως όταν ο κ. Κασσέτας στο προηγούμενο βιβλίο της Α΄ Λυκείου (10 χρόνια πρίν?) εισήγαγε τέτοια μελέτη, γινόταν ο χαμός !!
Για περαιτέρω σχόλια, cmd1964@msn.com.

G.K. είπε...

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ!ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.